در اولین سفر استانی رئیس جمهور و هیئت همراه به بوشهر که در ماههای ابتدایی دولت انجام شد، ایجاد فرصت خدمتگزاری نخبگان استان بوشهر در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی به یکی از مهمترین مطالبات مسئولان عالی استان و جامعه نخبگانی بدل شود.
به گزارش خبرگزاری فارس از بوشهر، مردمان استان بوشهر به پرچم داری جزیره استراتژیک خارگ سالهاست که مهمترین نقش را در صادرات نفت و کمک به تداوم پایدار تولید نفت و گاز کشور ایفا کردهاند؛ همراه با متخصصین صنعت و با همکاری نیروهای مسلح استان حماسه آفریدند و از جان گذشتند تا صادرات نفت ایران حتی یک روز هم در دوران دفاع مقدس قطع نشود و اینگونه بود که برگ زرینی از میزبانی صنعت در استان بوشهر به ثبت رسید.
از سوی دیگر مجاهدت نیروهای تلاشگر شرکتهای مجتمع گاز پارس جنوبی و پالایشگاه فجر جم موجب تولید روزانه حدود ۶۵۰ میلیون متر مکعب گاز شده است که قریب به ۸۰ درصد از تولید گاز کشور را شامل میشود که خود نشاندهنده نقش بیبدیل استان در صنعت گاز کشور است.
با نگاهی گذار به آمارها در صنعت پتروشیمی نیز متوجه میشویم که میزبانی استان بوشهر از دهها طرح فعال و در حال ساخت پتروشیمی موجب شده است تا این استان سهم بیش از ۵۰ درصدی در درآمد ارزی حاصل از فروش تولیدات در صنعت پتروشیمی داشته باشد.
اما نکته قابل تأمل اینکه تا قبل از دولت سیزدهم سهم ناچیز نخبگان متخصصین استان بوشهر در سطوح تصمیم سازان، سیاستگذاران و مدیران پایین است آنچنان اندک که میتوان از واژه «هیچ» برای آن استفاده کرد.
همین شرایط موجب شد تا در اولین سفر استانی رئیس جمهور و هیئت همراه به بوشهر که در ماههای ابتدایی دولت انجام شد، ایجاد فرصت خدمتگزاری نخبگان استان بوشهر در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی به یکی از مهمترین مطالبات مسئولان عالی استان و جامعه نخبگانی بدل شود.
حال در آستانه دومین سفر استانی ریاست جمهور و هیئت همراه به استان، برای اولین بار شرکت ملی نفت شاهد حضور دو چهره توانمند و کارکشته استان در سطوح عالی این نهاد بود، فرصتی تاریخی که پیش روی این دو چهره فعال حوزه صنعت و فرهنگ استان بوشهر و دیگر نخبگان استان فراهم شده است تا با عملکردی مطلوب، مدیران عالی صنعت نفت را بیش از پیش نسبت به ظرفیت عظیم آشنا کنند.
دو مدیر تازه منصوب شرکت ملی نفت هر دو از چهرههای برجسته و باسابقه هستند؛ غلامرضا جمالی که پیش از این مشاور مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران بوده، دانش آموخته دکتری مدیریت راهبردی و خبره حوزه فرهنگ، هنر و رسانه است. مسئول دفتر و مشاور عالی نمایندگان حوزههای انتخابیه شهرستانهای نفت خیز، مدرس سواد رسانه و ارتباطات، تولید چند هزار ساعت اثر رسانهای تلویزیونی، مدیریت رسانههای مجازی، راهاندازی مجهزترین گروه تلویزیونی جنوب کشور و البته حضور در عالیترین جایگاه تعاملی با حوزه فرهنگ و هنر و رسانه ستاد کل سپاه تنها گوشهای از کارنامه این مدیر نخبه هم استانی است که امروز در جایگاه مدیر روابط عمومی شرکت ملی نفت ایران در حال فعالیت است.
همچنین عباس غریبی نیز که پیش از این رئیس پایانههای نفتی منطقه عملیاتی خارگ بوده است دانش آموخته دانشگاههای صنعتی امیرکبیر و دانشگاه صنعتی شریف تهران در رشتههای مهندسی برق و مدیریت اجرایی MBA با بیش از ۲۵ سال سابقه حضور در فضای صنعت یکی از نیروهای متخصص و کارآزموده این حوزه محسوب میشود.
وی سابقه حضور در سطوح مختلف شرکت پایانههای نفتی خارگ بویژه منطقه عملیاتی خارگ را در کارنامه دارد و باسابقهای روشن در امور مدیریتی فنی پژوهشی امروز سکاندار شرکت پایانههای نفتی ایران شده است. پیش از این نیز شاهد حضور یک هم استانی در سطوح عالی صنعت گاز بودیم که در کنار این دو انتصاب باعث میشود سهم مدیران نخبه استان در سطوح مدیریتی تغییری امیدوار کننده ایجاد شود اما همچنان هستند چهرههای نخبه استان بوشهری که میتوانند در مسیر خدمت به ایران در این صنعت خوش بدرخشند و نیاز مدیریتی صنعت نفت، گاز و پتروشیمی به مدیران لایق و کارآمد را برطرف کنند.
لذا همچنان انتظار میرود مدیران عالی و مسئولان امر استان بوشهر این مهم را به ریاست جمهور و هیئت همراه یادآور شوند که نخبگان استان ظرفیتی بالقوهای هستند که با اندک توجهی میتوانند خدمتی شایان در حوزههای گوناگون داشته باشند.
پایان پیام/